Private chef workshops & masterclasses

In de kookstudio kunt u terecht voor verschillende workshops. De chef begeleidt u en uw gezelschap bij de gerechten die u samen gaat maken. De chef leert u van alles over de gerechten zoals de oorsprong van de gerechten/producten, de voorbereiding, en het bereiden. U kunt bijvoorbeeld een kookworkshop Big green egg of amuses maken volgen. De workshop kan ook geheel ingevuld worden naar uw wensen. Geef aan ons door hoe u de workshop voor u ziet. Samen afstemmen dan af wat het beste past bij uw gezelschap of gelegenheid.

Reserveer Private chef workshop
Neem contact op
Terug naar overzicht
  • Samen met andere kookliefhebbers

  • Culinair en leerzaam

  • Workshops op maat

Private Chef workshops

Seafood platter workshop | €100 p.p.
Tijdens deze workshop leert u een compleet zeebanket maken. Samen met de Private Chef gaat u aan de slag met vis, schaal en schelpdieren uit de Noordzee. U leert alles over ingrediënten en de de bereiding hiervan zodat u een heerlijke vis selectie kunt maken!

Het koken van onder andere:

  • Vers gekookte halve kreeft per persoon
  • Gekookte krab poten
  • Diverse oester soorten in verschillende bereidingswijze
  • Seizoensgebonden assortiment van diverse schelpdieren (mosselen, scheermessen, amandes, alikruiken, Hollandse garnalen, gamba’s)

Dit wordt geserveerd met:

  • Vers gebakken brood en boter
  • Aioli, cocktailsaus
  • Salade, rode wijnazijn, olijfolie, peper, zout en citroen
  • Dessert: Espuma van crème brulee met kersensorbet en caramelsaus

✓ Bereiding samen met de Chef
✓ Eigen inzicht en creativiteit
✓ Recepturen worden na afloop meegegeven
✓ Duur van de workshop: ± 4 uur
✓ Minimale aantal voor deze workshop is 8 personen
✓ Prijs van de workshop is: € 100 per persoon inclusief BTW
✓ Dranken worden berekend op basis van nacalculatie
✓ Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen en allergieën

Amuses maken workshop | €65 p.p.
Een feest op uw bord met vele kleine gerechtjes! De Private Chef geeft u tips en tricks voor het maken van overheerlijke amuses die u na 1 keer oefenen gemakkelijk thuis kunt bereiden. Leer alles over kleine hapjes voor een feestelijk geheel!
  • Ahi tonijn: pittige tartaar van verse tonijn met een Japanse dressing
  • Ceviche: coquille met yuzu, rode peper en zalmkaviaar
  • Kreeftensoepje: sterk geconcentreerde bisque met Hollandse garnaaltjes
  • Aubergine: gepoft op houtskool met ui en knoflook, geserveerd op bruchetta
  • Klassieke steak tartaar: gesneden rundvlees aangemaakt met ui, piccalilli, kwarteleitje, kappertjes
  • Parmaham: met mozzarella, tomaat, oude aceto balsamico

Dit alles wordt geserveerd met:

  • Vers gebakken brood en boter
  • Aioli, tapenade
  • Bij binnenkomst een amuse van de Chef
  • Ter afsluiting een dessert amuse

✓ Bereiding samen met de Chef
✓ Eigen inzicht en creativiteit
✓ Recepturen worden na afloop meegegeven
✓ Duur van de workshop: ± 3 uur
✓ Minimale aantal voor deze workshop is 8 personen
✓ Prijs van de workshop is: € 65,00 per persoon inclusief BTW
✓ Dranken worden berekend op basis van nacalculatie
✓ Bijpassend wijnarrangement: € 15,00 per persoon voor 6 proefglaasjes wijn- spijs combinatie
✓ Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen en allergieën

Reserveer high tea workshop | €50 p.p.
Samen met de pâtissier geeft de Private Chef u tips en tricks voor het maken van kleine, lekkere High Tea gerechten die u na 1 keer oefenen gemakkelijk thuis kunt bereiden. Leer alles over de bereiding van zoete en hartige hapjes.
  • Scones met clotted cream en vers fruit
  • Vruchten tartelette: mini gebakje met gele room en vers fruit
  • Chocolade brownie met walnoten
  • Krokant bakje gevuld met citroen cremeux
  • Petit four: klein gebakje met marsepein
  • Wrap met parmaham, aioli, tomaat, kappertjes en kruidenroomkaas
  • Wrap met gerookte zalm en bieslookcrème
  • Sandwich met gegrilde groenten
  • Bladerdeeghapje gevuld met Gruyere en Emmenthaler (Zwitserse kaas) en verse tijm

Dit alles wordt geserveerd met:

  • Onbeperkt thee
  • Tafelwater
  • Vruchtensappen

✓ Bereiding samen met de patissier
✓ Eigen inzicht en creativiteit
✓ Recepturen worden na afloop meegegeven
✓ Duur van de workshop: ± 3 uur
✓ Minimale aantal voor deze workshop is 6 personen
✓ Prijs van de workshop is: € 50,00 per persoon inclusief BTW
✓ Inclusief 3 uur drankarrangement met onbeperkt koffie, thee, tafelwater en vruchtensappen
✓ Overige dranken worden berekend op basis van nacalculatie
✓ Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen en allergieën

Reserveer BBQ workshop | €75 p.p.
Op de Big Green Egg en Rotiserie krijgt u uitleg over verschillende barbecuetechnieken zoals low en slow barbecueën en het grillen en bereiden van groenten. Ook het marineren van verschillende vis en vleessoorten komt aan bod.

Onder het genot van een flesje Sanadome bier “Oersoep Spa” gaat u, zodra de barbecues op temperatuur zijn, beginnen met het bereiden van diverse barbecue gerechten.

  • Klassiek gekruid piepkuiken van de Rotiserie
  • Langzaam gegaarde spare ribs
  • Brisket steak met Chimichurri (gehakte peterselie, knoflook, olijfolie, rode ui)
  • Geroosterde groenten zoals paprika, aubergine, courgette en waspeen (vegetarisch)
  • Burger met brioche en boerenkaas
  • Plukzalm “Japans” met sake en furikake Japanse kruiden op plank
  • Dessert van de barbecue

Dit wordt geserveerd met:

  • Brood en boter
  • Barbecuesauzen
  • Saladebuffet met toppings

✓ Bereiding samen met de patissier
✓ Eigen inzicht en creativiteit
✓ Recepturen worden na afloop meegegeven
✓ Duur van de workshop: ± 4uur
✓ Minimale aantal voor deze workshop is 8 personen
✓ Prijs van de workshop is: € 75,00 per persoon inclusief BTW
✓ Dranken worden berekend op basis van nacalculatie
✓ Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen en allergieën

BBQ met mannen workshop | €80 p.p.
Na een basisuitleg over deze multifunctionele Big Green Egg, leert u deze goed aan te steken en op temperatuur te krijgen. Daarna legt de Private Chef directe en indirecte kookmethodes uit en gaat u samen gerechten bereiden.

Na het samen aansteken van de Big Green Egg krijgt u uitleg over verschillende soorten barbecuetechnieken zoals low en slow barbecueën en het grillen en bereiden van groenten. Ook het marineren van verschillende vis en vleessoorten komt aan bod. Onder het genot van een flesje Sanadome bier “Oersoep Spa” gaat u diverse barbecue gerechten bereiden.

  • Bierkip: een hele kip gestoomd met bier en gemarineerd met kruiden
  • Pichana: runderstaartstuk op eigen vet gegaard
  • Zalm: met Japanse kruiden en sake langzaam gegaard
  • Rib eye
  • Gegrilde groeten
  • Aardappelgerecht
  • Als dessert gemarineerde, gegrilde ananas

Dit wordt geserveerd met:

  • Brood en boter
  • Barbecuesauzen
  • Saladebuffet met toppings

✓ Bereiding samen met de Chef
✓ Eigen inzicht en creativiteit
✓ Recepturen worden na afloop meegegeven
✓ Duur van de workshop: ± 4 uur
✓ Minimale aantal voor deze workshop is 8 personen
✓ Prijs van de workshop is: € 80,00 per persoon inclusief BTW
✓ Dranken worden berekend op basis van nacalculatie
✓ Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen en allergieën

Asian streetfood workshop | €75 p.p.

Onder begeleiding van onze Chef laten we u kennis maken met de basisgerechten uit Zuid Oost Azië. Populaire Oosterse gerechten die daar niet uit het straatbeeld weg te denken zijn.

  • Maleise laksa (Noedelsoep met vis, varkensvlees en kokosmelk)
  • Vietnameese koude springroll (rijstvel met een vulling van glasnoedel, mint, gamba, beef, komkommer)
  • Chinees krokant buikspek
  • Thaise vis curry met pandan rijst
  • Aziatisch fruit met lychee ijs

Dit wordt geserveerd met:

  • Komkommersalade

✓ Bereiding samen met de Chef
✓ Eigen inzicht en creativiteit
✓ Recepturen worden na afloop meegegeven
✓ Duur van de workshop: ± 3 uur
✓ Minimale aantal voor deze workshop is 8 personen
✓ Prijs van de workshop is: € 75,00 per persoon inclusief BTW
✓ Dranken worden berekend op basis van nacalculatie
✓ Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen en allergieën

Pasta workshop | €75 p.p.

Italiaanse workshop over de bereiding van diverse pastagerechten. Onze Chef laat u kennis maken met de vele mogelijkheden die pastadeeg te bieden heeft. Leer eenvoudig overheerlijke pasta’s maken!

  • Maken van een basis pastadeeg
  • Maken van een ravioli vulling
  • Spaghetti tartufi met verse truffel
  • Lasagne met krokante sucade
  • Afsluitend Italiaans dessert: tiramisu
  • Koffie met huisgemaakte Limoncello

Dit wordt geserveerd met:

  • Focaccia (Italiaans brood) met olijfolie
  • Rucola salade

✓ Bereiding samen met de Chef
✓ Eigen inzicht en creativiteit
✓ Recepturen worden na afloop meegegeven
✓ Duur van de workshop: ± 3 uur
✓ Minimale aantal voor deze workshop is 8 personen
✓ Prijs van de workshop is: € 75,00 per persoon inclusief BTW
✓ Dranken worden berekend op basis van nacalculatie
✓ Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen en allergieën

Bonbons maken workshop | €75 p.p.

Maak zelf overheerlijke bonbons. Samen met onze patissier leert u bonbons maken van witte en pure melkchocolade met ganache (bonbonvulling) van kersen amarene- en caramel vulling.

  • U leert 3 soorten bereidingen van een bonbon maken
  • Diverse gevulde bonbons met een vulling op het seizoen afgestemd
  • Doorhaalbonbons met bijvoorbeeld noga of caramel
  • Plat chocolaatje met gehakte nootjes

Dit wordt geserveerd met:

  • Etagères met hierop zoete en hartige hapjes
  • Geserveerd met onbeperkt koffie, thee, tafelwater en vruchtensappen
  • Als afsluiting laten we u een perfecte wijn- chocolade combinatie proeven

Uiteraard gaat u met een doosje bonbons en overheerlijke chocolaatjes naar huis!

✓ Bereiding samen met de Patissier
✓ Eigen inzicht en creativiteit
✓ Recepturen worden na afloop meegegeven
✓ Duur van de workshop: ± 4 uur
✓ Minimale aantal voor deze workshop is 6 personen
✓ Prijs van de workshop is: € 50,00 per persoon inclusief BTW
✓ Geserveerd met onbeperkt koffie, thee, tafelwater en vruchtensappen
✓ Overige dranken worden berekend op basis van nacalculatie
✓ Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen en allergieën

Burger workshop | €30 p.p.

Na een inspirerende vergaderdag in Sanadome, voordat u weer naar huis gaat sluit u bij Private Chef af met een heerlijk, zelfgemaakte Burger. Gehakt vers uit de gehaktmolen wordt op houtskool gegaard.

Na het samen aansteken van de Big Green Egg krijgt u uitleg over verschillende soorten barbecuetechnieken zoals low en slow barbecueën en het grillen en bereiden van groenten. Ook het marineren van verschillende vis en vleessoorten komt aan bod. Onder het genot van een flesje Sanadome bier “Oersoep Spa” gaat u diverse barbecue gerechten bereiden.

  • Maken van gehakt voor de burger
  • Hamburger op brioche broodje – u maakt uw hamburger af met zelf gekozen toppings
  • Nootjes en olijven op tafel

Liever een vegetarisch alternatief?
Dan geven we u graag de mogelijkheid om een overheerlijk baguette met gegrilde groenten te bereiden. We gaan rauwe groenten snijden en marineren. Deze gaan we kort grillen op de barbecue. De groenten worden afgetopt met huisgemaakt groentemayonaise.

✓ Bereiding samen met de Chef
✓ Eigen inzicht en creativiteit
✓ Duur van de workshop: ± 1 uur
✓ Minimale aantal voor deze workshop is 8 personen
✓ Prijs van de workshop is: € 30,00 per persoon inclusief BTW
✓ Dranken worden berekend op basis van nacalculatie
✓ Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen en allergieën

Private Chef masterclasses

Reserveer masterclass stoomoven | €50 p.p.
Het stomen van eten is lekker… en gezond! U krijgt een goede uitleg over de stoomoven, de kookmethodes die u hiermee kunt toepassen en welke producten hiervoor uitermate geschikt zijn.

Het stomen van eten, lekker… en gezond! Het bereiden van een maaltijd op een gezonde wijze wordt met het stomen van uw gerechten steeds gemakkelijker. Vitaminen en mineralen blijven goed bewaard en voedingswaarden blijven behouden. U leert in deze workshop hoe u de stoomoven gebruikt en zo een heerlijke en gezonde maaltijd kunt bereiden. Vooral erg handig als u overweegt om thuis ook te gaan stomen of wellicht al een stoomoven heeft maar niet weet hoe u deze optimaal kunt gebruiken.

  • Voorbereiden van de producten zodat deze gestoomd kunnen worden
  • Stomen van diverse groentegerechten
  • Basiskennis voor het stomen van een voorgerecht
  • Basiskennis voor het stomen van een visgerecht
  • Samenstellen van een gezond stoomgerecht

Dit wordt geserveerd met:

  • Bijpassende groene smoothie die u zelf maakt

✓ Bereiding samen met de Chef
✓ Eigen inzicht en creativiteit
✓ Recepturen worden na afloop meegegeven
✓ Duur van de workshop: ± 4 uur
✓ Minimale aantal voor deze workshop is 8 personen
✓ Prijs van de workshop is: € 50,00 per persoon inclusief BTW
✓ Dranken worden berekend op basis van nacalculatie
✓ Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen en allergieën

Reserveer masterclass messen slijpen | €55 p.p.
Een scherp mes is de basis van de kookkunst.U neemt 3 van uw eigen favoriete messen mee. Deze gaan we in deze workshop op klassieke wijze slijpen… zo scherp al nieuw!

Op klassieke wijze leren uw messen vlijmscherp te houden. Een scherp mes is de basis van de kookkunst. Op 6 verschillende grove stenen die in water liggen leren wij u de authentieke slijptechniek. U begint met een grove steen van 400 grid en eindigt met een fijnheid van 10.000 grid. Uw messen zijn na deze workshop weer vlijmscherp. En uiteraard krijgt u tips mee naar huis om uw messen ook thuis vlijmscherp te houden.

U neemt 3 van uw eigen favoriete messen mee en deze gaan we in de workshop slijpen… zo scherp al nieuw!

Dit wordt geserveerd met:

  • Japanse afsluiting van de workshop met sake en versgesneden tonijn en sashimi

✓ Duur van de workshop: ± 1,5 uur
✓ Minimale aantal voor deze workshop is 6 personen
✓ Prijs van de workshop is: € 55,00 per persoon inclusief BTW
✓ Dranken worden berekend op basis van nacalculatie

Reserveer masterclass wijn/spijs | €75 p.p.
De Private Chef serveert 6 gerechtjes met bijpassende wijnen.  U krijgt uitleg over hoe het gerecht gemaakt is en de wijnen. De Chef vertelt waarom deze goed combineren!
  • 2 oesters – naturel en Aziatisch georiënteerde oester
  • Ahi – rauwe tonijn met wasabi dressing
  • Lamsrack – klassieke bereiding met doperwtenpuree en zoete aardappel
  • Cannon ball – gepofte knolselderij met rendang kruiden
  • Dry aged rib eye – op houtskool gegaard
  • Afsluiting met 3 soorten kaas – morbier, gruyere, emmenthaler
  • Espuma van creme brulee met vanille – kersensorbet, caramel
  • 1 kopje koffie of thee na met bonbon

Dit wordt geserveerd met:

  • Wit stokbrood
  • Nootjes en olijven

✓ Menukaart met gerechten en wijnselectie wordt na afloop meegegeven
✓ Duur van de workshop: ± 4uur
✓ Minimale aantal voor deze workshop is 8 personen
✓ Prijs van de workshop is: € 75,00 per persoon inclusief BTW
✓ Dranken worden berekend op basis van nacalculatie
✓ Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen en allergieën

  • Groepsuitje

  • Teamuitje

  • Netwerkbijeenkomst

Miranda en Lisette
Miranda en LisetteMeeting & Events