Wist je dat we bij Sanadome onze eigen imker hebben? Onze junior souschef Zvonimir Milićević (roepnaam: Vaso) verzorgt naast heerlijke gerechten in de keuken ook onze bijen in de tuin. Met veel liefde en plezier zorgt hij ervoor dat de bijenfamilies het hele jaar door gezond blijven. In onze tuin staan drie kasten. In de zomer kunnen er zo’n 70.000 bijen per kast zitten. Een paar keer per week is Faso te vinden bij het bijenhuisje. Heb je vragen aan hem over de bijen? Loop gerust langs en stel ze.

De honing die onze bijen produceren wordt gebruikt door heel Sanadome. Het is bijvoorbeeld terug te vinden in koekjes, gerechten en beautyproducten.

faso41 e1631621757444

Heerlijke honing van ijverige stadsbijen

Vaso: “Als je goed voor de bijen zorgt krijg je er iets heel moois voor terug. Het gaat allemaal om de details. De bijenkoningin is het belangrijkst in de familie en moet in leven blijven. Een kleine larf of parasiet in de kasten kan al een hele bijenfamilie verpesten. Het zorgen voor de bijen en daarmee de natuur geeft mij een soort van rust. Ik houd van de natuur. Of ik ben bang om gestoken te worden? Absoluut niet. Zolang je rustig bent gaan ze niet eens op je af.”

Sanadome honing uit eigen tuin is verkrijgbaar in onze shops  |  €4,95

faso51 e1631622209839

Voordelen van honing

Honing is niet alleen lekker, maar ook nog eens supergezond. Het goudengoed zit vol goede stoffen zoals sporenelementen, enzymen, mineralen, vitaminen en aminozuren. Daarnaast zitten er veel gezondheidsvoordelen aan honing, zo heeft het een antibacteriële werking en verbetert het de weerstand.

Foto honing spelt koekjes Sanadome Hotel Spa Nijmegen 1920 1080

Tips

1. Schenk geen honing in kokendhete thee dan gaan alle voedingsstoffen verloren.
2. Honing helpt tegen een droge huid. Verdeel een thee- of eetlepel over de schone droge huid en het goedje werkt doeltreffend als een hydraterend masker.