Honing

Onze executive chef Albert van Rheede is tevens imker en hij verzorgt met veel liefde de bijenkasten in onze tuin. 6 kasten met zo’n veertig- tot zestigduizend bijen per kast. Albert wil de bijenvolken gezond houden en grote families kweken. Want daar gaat het ook om, om de bijenpopulatie in stand te houden. Bijkomend voordeel is dat u gezond kunt genieten van onze honing, koekjes, gerechten en behandelingen in Sanadome. Ook vindt u deze heerlijke honing op het ontbijtbuffet.

Heerlijk honing van ijverige stadsbijen

“Als imker ben ik erg onder de indruk van de bijenvolken van Blue Berrie Hill”, vertelt Albert. In de parktuin van Sanadome staan nu vijf kasten met ieder veertig- tot zestigduizend bijen. “Ik neem graag de tijd om onze gasten bij te praten over de bijen die een onmisbare schakel in de voedselketen zijn.” Een van de kasten onderhoudt Albert voor ‘Brood op de Plank’, een duurzame bakkerij in het centrum van Nijmegen, waar mensen met een beperking werken. De honing die onze bijen produceren gebruiken we uiteraard ook in onze keuken. “U proeft er van bij het ontbijt of verwerkt in heerlijke desserts. Wij doen er van alles mee.” Eén tip: schenk geen honing in kokendhete thee, dan gaan alle voedingsstoffen verloren.

Sanadome honing uit eigen tuin
Honing van onze stadsbijen uit eigen tuin, verkrijgbaar in onze shops  |  €4,95

De voordelen van honing

Boordevol goede stoffen
Honing zit boordevol sporenelementen, enzymen, mineralen, vitaminen en aminozuren. Maar wist u dat honing ook een antibacteriële werking heeft en uw weerstand verbetert?

Tip van Albert
Schenk geen honing in kokendhete thee, dan gaan alle voedingsstoffen verloren. Even geduld dus om optimaal te profiteren van de benefits die honing ons te bieden heeft.

Koekjes voor thuis

De honingspelkoekjes die u krijgt in ons Restaurant Flow en onze Club Lounge zijn exclusief en alleen te koop in Sanadome, maar de creatieve thuiskoks kunnen ze ook thuis zelf bakken! In onze winkel zijn weckpotten verkrijgbaar met kant-en-klare koekjesmix. De bereidingswijze staat op het etiket. De mix bestaat uit onder andere speltvolkorenmeel, pompoenpitten en zonnebloempitten. Thuis voegt u boter, ei, water en honing toe. Een heerlijke herinnering aan een hopelijk prettig verblijf.