Onze duurzame initiatieven

Als grootste wellnessresort in Nijmegen en omgeving zijn we ons bewust van de impact die we hebben op de wereld om ons heen. MVO staat dan ook hoog in het vaandel. In alle onderdelen van onze bedrijfsvoering houden we rekening met milieu, veiligheid en maatschappij. Voor onze inzet op het gebied van duurzaam ondernemen ontvingen we op 6 juli 2017 het duurzame estafettestokje via Power2Nijmegen & Green Capital Challenge. Sanadome bezit al sinds 2006 het Europese Ecolabel.

faso51 e1631622209839

Stadsbijen

Heerlijke honing uit eigen tuin! We hebben 6 kasten met zo’n veertig- tot zestigduizend bijen per kast. Junior souschef en Imker Zvonimir heeft als doel om grote(re) families te kweken en de volken gezond te houden. Want daar gaat het ook om, om de bijenpopulatie in stand te houden. Bijkomend voordeel is dat u gezond kunt genieten van onze honing, koekjes, gerechten en behandelingen in Sanadome. Ook vindt u deze heerlijke honing op het ontbijtbuffet.

Sanadome Foundation logo scaled

The Sanadome Foundation

Wij zijn betrokken bij de lokale gemeenschap en leveren een bijdrage aan het goede werk van liefdadigheidsinstellingen dat de lokale gemeenschap ten goede komt. Sanadome is ook regionale partner in sport en gezonde voeding. The Sanadome Foundation richt zich op de jeugd, waarbij sport, vitaliteit en voeding centraal staan.

stromend water kraan bronwater Sanadome Hotel Spa Nijmegen

Klimaatneutraal

Een klimaatneutrale samenleving; wij dragen ons steentje bij door veel aandacht te besteden aan duurzaamheid, MVO en energiebesparing.

Energy saver hotelkamer Sanadome Hotel Spa Nijmegen

Energiebesparing

Sanadome doet veel voor het milieu:
✓ Energysavers in alle hotelkamers
✓ 100% groene stroom
✓ Onze elektriciteit wordt opgewekt door een eigen warmtekrachtkoppeling (WKK)
✓ Het buitenbad wordt ’s nachts afgesloten met een isolerende deken

Foto green capital Sanadome Hotel Spa

Nijmegen European Green Capital

Nijmegen is verkozen tot European Green Capital 2018! Een jaar lang mogen we − als allereerste in Nederland − deze eretitel dragen. Onder andere Kopenhagen, Bristol, Ljubljana en Essen gingen ons voor. De stad en haar omgeving kreeg de award door jarenlang hard te werken aan vergroening en verduurzaming. Jong en oud, in grote én kleine initiatieven.

Uitreiking Ecolabel 2010

Europees Ecolabel

SMK (Stichting Milieukeur) heeft op 25 oktober 2010 voor het eerst het Europees Ecolabel aan het 4 sterren Spa & Business hotel Sanadome Nijmegen uitgereikt. De milieukeurcriteria van het Europees Ecolabel hebben betrekking op de hele levenscyclus van een product of de dienst. Van grondstoffen, energie- en watergebruik, tot schadelijke stoffen, verpakking en afval. Sanadome is een voorloper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en is trots dat het wederom is gecertificeerd met het Europees Ecolabel.

Keukenbrigade Sanadome

Streekproducten

Wij maken graag gebruik van lokale, duurzame producten uit de omgeving. Deze zijn eerlijk en vers!