• Elke dag badkledingdag

  • Binnen- en buitenbaden

  • Heilzame werking voor lichaam

  • Water uit eigen bron

Thermen

Welkom in onze Thermen. De enige wellness in Nijmegen met thermaal water uit eigen bron. Met een minimale temperatuur van 33°C zorgt het water voor optimale ontspanning. Zouten en mineralen in het water hebben bovendien een positief effect op uw spieren en gewrichten. Gun uzelf een moment van ontspanning en geniet!

De Thermen zijn alleen te bezoeken in badkleding.

Dagentree Thermen kopen
Avondentree Thermen kopen
Water uit eigen bron
Badkleding

Faciliteiten in de Thermen

Het thermaal water in Sanadome komt uit onze eigen zoet- en zoutwaterbron. In het water zitten zouten, mineralen en metaalionen en geven het bronwater een heilzame werking. Het water in onze Thermen heeft een minimale temperatuur van 33°C. Naast het ontspannende en zuiverende effect van het warme, thermale water heeft het een bijzonder verzachtende werking en een positief effect op spieren en gewrichten.

Het groot thermaal binnenbad heeft een aangename temperatuur van 33°C. In het bad bevinden zich drie whirlpools en massagestralen, die uw spieren en gewrichten een ontspannen gevoel geven.

Zowel bij warm als bij koud weer biedt het thermaal buitenbad optimale ontspanning in de openlucht. Het water in het bad heeft een temperatuur van 33°C en biedt u bovendien massagestralen, jetstream, whirlpools, een bruis- en massagebank, een massagedouche en bruisplaat. Een ontspannen verwennerij voor uw lichaam terwijl u de frisse buitenlucht inademt!

In het warm waterbad bereikt het water een temperatuur van 37°C. Het zorgt voor een diepe ontspanning en heeft een positieve invloed op uw spieren en gewrichten. Wij adviseren u circa 10 à 15 minuten in het warme water te blijven.

In het zoutwaterbad van 34°C blijft u drijven en ervaart u het ‘Dode Zee Effect’. Dankzij de hoge concentratie zouten ‘draagt’ het water u naar de oppervlakte waardoor uw spieren en gewrichten zich optimaal kunnen ontspannen. Het zout heeft bovendien een zuiverende werking. Strekt u zich geheel uit op de rug, sluit uw ogen en laat alle spanningen los…

Heerlijk bubbelen in kruiden whirlpools van 35°C  met diverse extracten zoals lavendel, koolzuur, zuurstof en dennen. De kruiden whirlpools hebben een aangename temperatuur van 35°C.

De mintkamer bereikt een temperatuur van 65°C. Aan het opgietwater hebben we mintextract toegevoegd dat de luchtwegen opent. De uitwerking is verfrissend en reinigend. U kunt op uw handdoek plaatsnemen en 10 à 15 minuten ontspannen (zie zandloper in de mintkamer). Na gebruik raden we u aan een koude douche te nemen, goed te drinken en te rusten. Tip: Warm uw voeten vooraf op in het voetenbad, dan bereid u uw lichaam voor op de warmte in de mintkamer.

De Stoomkamer bereikt een temperatuur van 45°C en heeft een stimulerende en ontslakkende uitwerking op het lichaam. Wij adviseren u circa 10 à 15 minuten in de stoomkamer te verblijven. Hierna kunt u zich douchen in de doucheruimte naast de stoomkamer. Neem daarna even lekker rust om bij te komen van de hoge luchtvochtigheid en warmte en gun uzelf een moment van ontspanning.

Bij onze voetenbaden kunt u zelf de temperatuur van het water bepalen. Wissel warme met koude voetenbaden af, dat stimuleert de doorbloeding.
Tip: Neem een voetenbad voordat u de mintkamer in gaat, dan bereid u uw lichaam voor op de warmte.

In de Thermentuin komt u helemaal tot rust op een comfortabel ligbed. Adem de buitenlucht in en geniet van de groene omgeving.

Zin om even te bewegen? Elke dag om 11.00, 14.30 en 20.00 uur kunt u in het thermale binnenbad meedoen aan aquagym. Deelname is uiteraard vrijblijvend en kosteloos. Reserveren is niet nodig.

Openingstijden Thermen

Thermen

Dagelijks | 09:00 – 23:30 uur

Buitenbad

Dagelijks | 10:00 – 23:00 uur

Behandelingen

Dagelijks | 10:00 – 21:30 uur

Huur badjas – handdoek – slippers

Huur badjas | €9,50
Huur badlaken + handdoek | €8,95
Huur badlaken + handdoek+ badjas | €17,50
Koop slippers | €9,95
Huur badlaken + koop slippers | €16,50

Praktische informatie

• Badjas: We raden aan om een badjas te dragen, maar dit is niet verplicht. Je kunt deze ook ter plaatse huren.
• Handdoek: Je kunt ter plaatse een handdoek huren. Er zelf een meenemen mag uiteraard ook. Als je in ons hotel overnacht mag je ook de handdoek van de hotelkamer meenemen naar de Thermen.
• Badslippers: Het dragen van badslippers is verplicht.

Kinderen | minimumleeftijd

Onze faciliteiten zijn niet op kinderen ingericht, daarnaast bezoeken veel gasten onze baden vanwege de rust en voor ontspanning. Sanadome kent geen speciaal dagtarief voor kinderen. Kinderen zijn welkom, vanaf 8 jaar of ouder. Kinderen vanaf 8 jaar tot 14 jaar zijn alleen welkom onder begeleiding van een volwassene.

Thermen

Behandelingen