Thermen buitenbad fontein Sandome hotel en spa Nijmegen1
  • Elke dag badkledingdag

  • Binnen- en buitenbaden

  • Heilzame werking voor lichaam

  • Water uit eigen bron

Faciliteiten

Thermen

Sanadome is Nederlands grootste bron van ontspanning met thermaal water uit eigen bron. Het warme thermaal water heeft een ontspannend en zuiverend effect op het lichaam. De zouten en mineralen hebben een verzachtende werking op de huid. Gun jezelf een moment van ontspanning en geniet!

De Thermen zijn alleen te bezoeken in badkleding. Online reserveren is verplicht.

water uit eigen bronnen buitenbad thermen massagestraal Sanadome

Het thermaal water in Sanadome komt uit onze eigen zoet- en zoutwaterbron. In het water zitten zouten, mineralen en metaalionen en geven het bronwater een heilzame werking. Het water in onze Thermen heeft een maximale temperatuur van 37°C. Naast het ontspannende en zuiverende effect van het warme, thermale water heeft het een bijzonder verzachtende werking en een positief effect op spieren en gewrichten.

Het groot thermaal binnenbad heeft een aangename temperatuur van 33°C. In het bad bevinden zich drie whirlpools en massagestralen, die uw spieren en gewrichten een ontspannen gevoel geven.

Thermen buitenbad fontein voorjaar Sandome hotel en spa Nijmegen2

Zowel bij warm als bij koud weer biedt het thermaal buitenbad optimale ontspanning in de openlucht. Het water in het bad heeft een temperatuur van 33°C (afhankelijk van de weersomstandigheden) en bied je bovendien massagestralen, jetstream, whirlpools, een bruis- en massagebank, een massagedouche en bruisplaat. Een ontspannen verwennerij voor jouw lichaam terwijl je de frisse buitenlucht inademt!

Foto THERMEN binnenbad karlijn Sanadome Hotel Spa Nijmegen 1920 1080

In het warm waterbad bereikt het water een temperatuur van 37°C. Het zorgt voor een diepe ontspanning en heeft een positieve invloed op jouw spieren en gewrichten. Wij adviseren je circa 10 à 15 minuten in het warme water te blijven.

Foto THERMEN sfeer drijven zoutwaterbad zijkant Sanadome Hotel Spa Nijmegen 1920 1080

In het zoutwaterbad van 34°C blijf je drijven en ervaar je het ‘Dode Zee Effect’. Dankzij de hoge concentratie zouten ‘draagt’ het water je naar de oppervlakte waardoor jouw spieren en gewrichten zich optimaal kunnen ontspannen. Het zout heeft bovendien een zuiverende werking. Strek je geheel uit op de rug, sluit de ogen en laat alle spanningen los…

Whirlpools 400x225 1

Heerlijk bubbelen in kruiden whirlpools van 35°C  met diverse extracten zoals lavendel, koolzuur, zuurstof en dennen.

Mintkamer binnen thermen Sanadome Hotel Spa Nijmegen

De mintkamer bereikt een temperatuur van 65°C. Elke 4 minuten is er een automatische besprenkeling van water met mint extract. Dit zorgt ervoor dat de luchtwegen geopend worden. De uitwerking is verfrissend en reinigend. Je kunt op jouw handdoek plaatsnemen en 10 à 15 minuten ontspannen (zie zandloper in de mintkamer). Na gebruik raden we je aan een koude douche te nemen, goed te drinken en te rusten. Tip: Warm de voeten vooraf op in het voetenbad, dan bereid jouw lichaam zich voor op de warmte in de mintkamer.

stoomkamer Sanadome Hotel Spa Nijmegen

De Stoomkamer bereikt een temperatuur van 45°C en heeft een stimulerende en ontslakkende uitwerking op het lichaam. Wij adviseren je circa 10 à 15 minuten in de stoomkamer te verblijven. Hierna kan je douchen in de doucheruimte naast de stoomkamer. Neem daarna even lekker rust om bij te komen van de hoge luchtvochtigheid en warmte en gun jezelf een moment van ontspanning.

Voetenbad Sanadome Hotel Spa Nijmegen

Bij onze voetenbaden kan je zelf de temperatuur van het water bepalen. Wissel warme met koude voetenbaden af, dat stimuleert de doorbloeding.
Tip: Neem een voetenbad voordat je de mintkamer in gaat, dan bereid jouw lichaam zich voor op de warmte.

Thermen tuin 400x225 1

In de Thermentuin kom je helemaal tot rust op een comfortabel ligbed. Adem de buitenlucht in en geniet van de groene omgeving.

Thermen Aqquagym 400x225 1

Zin om even te bewegen? Elke dag om 11.00, 14.30 en 20.00 uur kan je in het thermale binnenbad van 33°C meedoen aan aquagym. Deelname is uiteraard vrijblijvend en kosteloos. Reserveren is niet nodig.

Openingstijden Thermen

Thermen

Dagelijks | 09:00 – 23:00 uur

Buitenbad

Dagelijks | 10:00 – 22:30 uur

Behandelingen

Dagelijks | 10:00 – 21:30 uur

Huur badjas – handdoek – slippers

Huur badjas | €12
Huur badlaken + handdoek | €12
Huur badlaken + handdoek+ badjas | €22

Bijzonderheden

• Parkeren kost €2,10 per uur (dagkaart €10)
• 10 oplaadpunten voor elektrische en hybride voertuigen

Praktische informatie

• Badjas: We raden aan om een badjas te dragen, maar dit is niet verplicht. In onze restaurants Marina en Breeze is het dragen van een badjas wel verplicht. Je kunt deze ook ter plaatse huren.
• Handdoek: Je kunt ter plaatse een handdoek huren. Er zelf een meenemen mag uiteraard ook. Als je in ons hotel overnacht mag je ook de handdoek van de hotelkamer meenemen naar de Thermen.
• Badslippers: Het dragen van badslippers is verplicht.

Kinderen minimum leeftijd

Onze faciliteiten zijn niet op kinderen ingericht, daarnaast bezoeken veel gasten onze baden vanwege de rust en voor ontspanning. Sanadome kent geen speciaal dagtarief voor kinderen. Kinderen zijn welkom, vanaf 8 jaar of ouder. Kinderen vanaf 8 jaar tot 18 jaar zijn alleen welkom onder begeleiding van een volwassene.

Thermen

Behandelingen