Duurzaamheid

Als één van de grootste wellnessresorts in Europa zijn we ons bewust van de impact die we hebben op de wereld om ons heen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. In alle onderdelen van onze bedrijfsvoering houden we rekening met milieu, veiligheid en maatschappij. We koken, waar mogelijk, met lokale en biologische ingrediënten. De koffie is gezet met 100% gecertificeerde Arabica bonen van Peeze.

Meeting events duurzame initiatieven zakelijk meeting events Sanadome hotel spa

Onze duurzame initiatieven:

Europees Ecolabel

In 2010 ontvingen wij het ecolabel van stichting Milieukeur. De milieukeurcriteria van het Europees Ecolabel hebben betrekking op de gehele levenscyclus van een product of dienst; van grondstoffen, energie- en watergebruik tot schadelijke stoffen, verpakking en afval.

Duurzaam ondernemen

Voor onze inzet op het gebied van duurzaam ondernemen ontvingen we op 6 juli 2017 het duurzame estafettestokje via Power2Nijmegen & Green Capital Challenge.

Heerlijke honing uit eigen tuin

6 kasten met zo’n veertig- tot zestigduizend bijen per kast staan in onze parktuin. De honing die onze stadsbijen produceren, is te koop in Sanadome en staat dagelijks op het ontbijtbuffet en wordt geserveerd bij de koffie breaks.

Klimaatneutraal

Wij dragen ons steentje bij aan een klimaatneutrale samenleving door veel aandacht te besteden aan duurzaamheid, MVO en energiebesparing. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Klimaatcoalitie en zetten ons in voor een klimaatneutrale samenleving.

Energiebesparing

✓ Energysavers in alle hotelkamers
✓ 100% groene stroom
✓ Elektriciteit opgewekt door eigen warmtekrachtkoppeling
✓ Het buitenbad wordt afgesloten met een isolerende deken

Euro-toques

Sanadome is met restaurant Flow toegelaten tot Euro-toques Nederland. In deze restaurants wordt ambachtelijk gekookt met behoud van culinaire tradities. Het motto is: weg met de fastfood cultuur en werken met duurzame, eerlijke en streekproducten die garant staan voor kwaliteit en smaak.

eu ecolabel logo v5 bw
green capital
Nijmeegs energie convenant 1
EUROPESE WIND VF duurzaamheidslogos 2024 230201 WEB RGB