Thermaal water uit eigen bronnen

Sanadome is een toonaangevend wellnessbedrijf; in onze baden stroomt mineraalrijk Thermaal water uit eigen bronnen. Water uit onze zoetwaterbron en thermaal zoutwaterbron. Het water uit de zoutwaterbron is voorzien van zouten, mineralen en metaalionen en geven het bronwater een heilzame werking. Naast het ontspannende en zuiverende effect van het thermale water heeft het een bijzonder verzachtende werking en een positief effect op spieren en gewrichten

  • Thermaal water uit eigen bron

  • Ontspannend en zuiverend
  • Zoutwaterbron: 700 meter diep
  • Zoetwaterbron 70 meter diep

  • water uit eigen bronnen buitenbad thermen fontein zomer Sanadome

Zoet- en zoutwaterbron

Uit de zoutwaterbron komt puur thermaal zoutwater van 23°C en bevindt zich op een diepte van 700 meter. Dit water wordt door ons verwarmd tot maximaal 37°C. De thermaal zoutwaterbron is volgens de normen van het ‘Deutscher Bäderverband’ gekwalificeerd als jodide houdend thermaal sole (zeer zout). Een voorwaarde voor thermaal water is dat de natuurlijke temperatuur van het water bij het verlaten van de bron hoger dan 20°C is. Het thermaal water is voorzien van zouten, mineralen en metaalionen en geven het bronwater een heilzame werking. Onze zoetwaterbron ligt op een diepte van circa 70 meter, waar tintelfris bronwater van 12°C uit omhoog gepompt wordt. Dit water stroomt ook als drinkwater uit al onze kranen.

  • water uit eigen bronnen buitenbad thermen massagestraal 2 Sanadome

De kracht van ons water

Het water in onze Thermen heeft een maximale temperatuur van 37°C. Naast het ontspannende en zuiverende effect van het warme, thermale water heeft het een bijzonder verzachtende werking en een positief effect op spieren en gewrichten. Het thermaalwater heeft door de unieke samenstelling een heilzame en soms ook pijnverzachtende werking. Voor mensen met aandoeningen als Reumatoïde artritis, Artritis psoriatica, ziekte van Bechterew, Fibromyalgie, Artrose en voor mensen met chronische pijnen en vermoeidheid kan het warme Thermaal water van Sanadome een uitkomst bieden.