Streekproducten

Wij maken veel gebruik van lokale, duurzame producten uit de streek. Deze zijn eerlijk, heerlijk en vers!

  • Verse producten
  • Seizoensgebonden
  • Uit Nijmegen en omgeving
  • Lokale producten
  • oregional Sanadome

Oregional

Groenten, vlees en fruit uit de streek. Stap op de fiets en pluk in de nabijgelegen Ooijpolder heerlijke bramen en frambozen in de ‘zelfpluktuin’ van Arno Arts. Deze kweker is een van de vele streekgenoten die zijn aangesloten bij Oregional, dat eerlijke en heerlijke streekproducten levert aan horecagelegenheden en consumenten uit Nijmegen, Arnhem en de Liemers.

brood op de plank Sanadome

Brood op de plank

Een kleinschalige, biologische bakkerij met ontbijt-lunch café met producten van hoogstaande kwaliteit die afgenomen worden door door horecagelegenheden en consumenten uit Nijmegen.

Oersoep brouwerij Sanadome

Oersoep brouwerij

Nijmeegs bier gebrouwen in oude soepfabriek. In de voormalige fabriek van Honig, direct aan de Waal, brouwen de mannen en vrouwen van Oersoep alleen maar bier dat ze zelf lekker vinden. Dat zijn over het algemeen droge, complexe bieren: van kruidige saisons tot hopexplosieve IPA’s en van gerookte stouts tot klassieke pils. “Want waarom zou je iets brouwen waar je zelf niet achter staat?”

Poelen pompoenen Groesbeek

Chris is zo’n 15 jaar geleden begonnen met een het tuinbouwbedrijf Groentenhof Poelen. Toen nog met verschillende koolsoorten, courgettes en een paar pompoenen. Inmiddels heeft hij zich volledig toegelegd op de teelt van pompoenen en kun je van augustus tot januari hier terecht voor een zeer uitgebreid assortiment pompoenen en sierkalebassen.

Sanadome gebruikt in die periode de pompoenen van Groentenhof Poelen in de keuken.

Foto restaurant koffie thee gebak Sanadome Hotel Spa Nijmegen

Strik patisserie

Strik patisserie bestaat al meer dan 70 jaar. Bijzondere taarten, kunstzinnige gebakjes, verfijnde chocola, romige bonbons en ambachtelijk gedraaid ijs vormen slechts een kleine greep uit het assortiment. Alles even lekker. Alles even delicaat. Gemaakt met het pure ambacht van de banketbakker.

blauwe bessen Sanadome

Blue Berrie Hill

De gezonde kracht van blauwe bessen was al bij de Indianen bekend, zij leefden onder andere van deze gezonde bes. In de keuken van Sanadome zijn blauwe bessen favoriet in de fruitcocktails en bij het ontbijt. Ze zijn uitermate goed voor onze gezondheid.

Stadsbijen honing uit eigen tuin 2 Sanadome

Sanadome Honing uit eigen tuin

In de parktuin van Sanadome staan nu vijf kasten met ieder veertig- tot zestigduizend bijen. “Ik neem graag de tijd om onze gasten bij te praten over de bijen die een onmisbare schakel in de voedselketen zijn.”

Foto Flow nagerecht aardbei dessert Sanadome Hotel Spa Nijmegen 1920 1080

Kwekerij de Beijer

Kwekerij de Beijer heeft aardbeien met een echte diepe smaak. Arno de Beijer In het Betuwse Doornenburg, aan de noordkant van De Waal, kweekt Arno de Beijer de ‘lekkerste aardbei die u ooit gegeten heeft’, zo vindt hij zelf. Jacco bestelt hier de aardbeien voor Sanadome.